September 27, 2021

The House On The Sand By studio MK27

house-sand-by-studio-MK27house-sand-roof-view

Located in a stunning two environmental limits, when faced with a strong element of this nature, studio MK27 build architecture that also must open themselves and projecting to the limit. House on the sand, is a house with superb views of the Atlantic Ocean in northeastern Brazil.

Building immersed in a tropical forest that leads to the beautiful Itapororoca coast, this house reveals an authentic experiment around the dissolution of architecture into its natural surroundings. Functional space reduced to a minimum and use the concept of open house in almost all parts except the corridors and entrances. The limited space is reduced to just the essential living room condensed into five separate volumes, five capsules of life, each essentially committed to one function in the kitchen, dining room, living room, master bedroom, and another for the guest bedroom.

house-sand-with-beach-and-tropical-wood-surroundings

The entire volume rests on an elongated rectangular wooden deck, slightly raised above the ground, next to each other but slightly apart. The entire structure is covered by a rustic wooden pergola supported by 14 laminated timber frames. Stiffness and logic modernist structure is broken down by important details include twelve rectangular openings in the canopy disturbed by some trees embraced by the deck, allowing sunlight into the room. In contrast to rationality and transience this reduces between architecture and nature.

house-sand-by-studio-MK27

Comfort can be felt thanks to the volume and the wooden deck, which connects the house, allowing movement between spaces. The atmosphere of this house is strongly influenced by the surrounding environment, such as sunlight and rain, filtered by the cover to create a suggestive shadow that communicates with the nuance caused by the foliage of the many trees that surround the house and cover the entire land to the beach. Inside, anyone can easily immersed in the atmosphere that hangs where shadows and foliage splitting the sunlight creates shadows constant rain and poetic.

house-sand-with-wooden-pergola

This house can be said to be sunk in the green line. The pool is separate from the main building and close to the beach becomes part of the house. The perimeter is defined by curved lines reminiscent of natural lines, while the interior is marked by the parallel lines of two opposing underground staircases that move towards the center of the pool forming an almost rectangular area.

The pool is aligned longitudinally at 45° in relation to the main structure, opening a dynamic dialogue between the pool, the house and the neighboring beach. A green canopy pathway opens near the pond, forming a suggestive gap through which sunlight enters.

outdoor-patio-deck-with-wooden-pergolas

cozy-outdoor-patio-deck

house-sand-design

outdoor-wood-hallway-design

outdoor-pergola-deck-ideas

house-sand-deck-with-wood-accents

house-sand-integrated-with-tropical-woods

tropical-woods-backyard-view

wood-house-on-the-sand

wood-outdoor-dining-deck

cozy-bedroom-design-with-jungle-view

open-dining-space-with-artictic-tabletop

cozy-bedroom-with-open-concept

tropical-pool-integrated-with-nature

house-on-the-sand-landscapes

photographer: fernando guerra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.