September 28, 2021

La Cañada House By Ramón Esteve Estudio

la-canada-house-design

Ramón Esteve Estudio has successfully completed La Cañada, a contemporary style house very close to Valencia. The plot is surrounded by vegetation and open to the surrounding environment. A large number of pine and palm trees become the background of the house.

This project was born out of the need to create a house that is encased within itself, which is shielded from the outside and which in turn flows and opens into the depths of the garden.

Backyard

Having a square plan scheme, several holes were drilled for different purposes. First empty the heart of the house and opened the perimeter. This movement resulted in a large central courtyard in the form of a Roman atrium through which the house was accessible.

indoor-outdoor-pool-deck-designs

Triple function

There are three functions for the terrace, in addition to providing access, the terrace also organizes the room and connects it visually. A large layer of water dominates this space and strengthens it by reflecting the interior facade of the house and the sky. In this way, entered the house into a journey that changed, pleasant and harmonious.

la-canda-house-in-valencia

contempory-deck-pool-design

la-canada-backyard-pool

luxury-pool-deck-ideas

modern-pool-design

cozy-pool-seating-areas

contempory-outdoor-pools

Two Faces

This house has two attractive faces, on opposite sides the house opens to a large elongated cantilever of white concrete that frames the pool and gardens. Two holes were again made in this terrace to allow direct sunlight. On the same terrace, different living rooms are made for winter and summer depending on the sun.

To increase horizontality, the house has one floor above the ground. A great sense of welcome is achieved by giving the building a very human scale. The lounge area is in the basement which is ventilated and illuminating thanks to the English-style terrace located on the north facade.

wood-and-stone-interior

wood-rack-room-divider

contempory-and-elegant-interior-design

open-contempory-kitchen-design

la-canada-house-interior

contempory-bathtub-with-wood-accents

cozy-luxury-bedroom-with-open-concept

minimalist-home-office

contempory-hallway-design-with-texture-wall

elegant-and-contempory-closet-room

la-canada-house-street-view

contempory-house-landscapes

source: Ramón Esteve Estudio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.